nieuws

Verdriet in clubhuis De Zwaluwen in Almelo na overlijden Annefleur Kalvenhaar

Zeventig mensen hebben vandaag in het clubhuis van wielervereniging De Zwaluwen in Almelo stilgestaan bij de dood van mountainbikester Annefleur Kalvenhaar uit Wierden. De 20-jarige renster was al zeven jaar lid van de club.
Er lag een condoleanceregister in het clubgebouw en de vlag hing halfstok. De Zwaluwen had voor vandaag een familiedag gepland, maar gelastte die gisteren af nadat bekend werd dat Kalvenhaar in het Franse Méribel een fatale val had gemaakt.

Verdrietig en ontdaan

Omdat niet iedereen zo snel op de hoogte gebracht kon worden van het afgelasten van de familiedag, waren de deuren toch geopend. Tegelijk bood dat clubleden de gelegenheid om samen stil te staan bij de dood van de renster. De aanwezigen reageerden verdrietig en ontdaan, aldus voorzitter Blom van De Zwaluwen.
Annefleur Kalvenhaar kwam tijdens een kwalificatietraining voor de worldcupwedstrijden in Méribel ten val en liep hoofdletsel op. De mountainbikester is enige tijd later in het ziekenhuis van Grenoble, in aanwezigheid van haar ouders, gestorven.
De Zwaluwen stond ook gisteravond al stil bij haar dood: renners van de club die meededen aan de Ronde van Goor droegen een rouwband en fietsten één ronde voorop. Er was daarnaast voor aanvang een minuut stilte en bij start en finish was er geen muziek. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.