nieuws

Van Mossel Groep ziet af van totale overname Koops Furness

Autodealerbedrijf Van Mossel Groep is afgehaakt in de totale overname van zijn failliete branchegenoot Koops Furness, waarvan het hoofdkantoor in Zwolle staat. De risico's waren te groot.
Mogelijk wordt er nog wel een doorstart gemaakt met enkele losse bedrijfsonderdelen. Dat heeft Eric Berkhof, algemeen directeur bij Van Mossel, gezegd.

Deadline

De curatoren wilden volgens hem uiterlijk twaalf uur vandaag antwoord. ''Ik heb ze zondagavond laten weten dat we afzien van een overname van de onderneming in zijn geheel'', aldus Berkhof. Koops Furness heeft ongeveer zeventig verkoop- en servicepunten, waaronder dertig Fiatvestigingen, en is de grootste DAF-dealer van Nederland. Verschillende bedrijfsonderdelen werden vorige week failliet verklaard.
Van Mossel werd door marktkenners gezien als de belangrijkste kandidaat om Koops Furness over te nemen.
Grote probleem bij de overname is de bedrijfsstructuur bij DAF, stelt Berkhout. "De directie van DAF is betrokken bij alle transacties van DAF-dealers. Wij willen niet afhankelijk zijn van de grillen van de leiding van DAF."

Curatoren aan zet

Hoe het nu verder gaat, is afhankelijk van de curatoren. "Het is heel vervelend voor de mensen die bij Koops Furness werken, maar wij wachten nu af welke weg de curatoren inslaan. Dat zijn professionals, die de goede keuzes zullen maken. Over de onderdelen waarin de Van Mossel Groep nog wel geïnteresseerd is, wil Berkhof niets kwijt. "Heel veel onderdelen, maar daar ga ik nu niks over zeggen."
Berkhof verwacht dat er de komende dagen duidelijkheid zal komen over de onderdelen van Koops Furness die worden overgenomen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.