nieuws

'Dood vrouw in Steenwijk was niet gepland'

Onderzoek na vondst dode vrouw in Steenwijk
Onderzoek na vondst dode vrouw in Steenwijk
De gewelddadige dood van een 33-jarige vrouw uit Steenwijk was niet van tevoren gepland. Dat zei de advocate van de 34-jarige partner van het slachtoffer maandagmorgen voor de Zwolse rechtbank. De man zou haar eerder dit jaar met meerdere messteken om het leven gebracht hebben.
Het slachtoffer werd 11 mei zwaargewond aangetroffen in haar woning aan de Burgemeester Voetelinkstraat in Steenwijk nadat er bij de politie meldingen waren binnengekomen over een ruzie. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze als gevolg van de messteken. De 34-jarige partner van het slachtoffer had een huisverbod opgelegd gekregen na eerdere incidenten tussen het stel.

Advocaat twijfelt aan uitspraak getuige

Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de 34-jarige verdachte naar zijn huis ging om zijn partner te vermoorden. Dat zou de man van tevoren tegen een vriend gezegd hebben. De advocate van de Steenwijker zegt daaraan te twijfelen. Zij heeft de rechtbank gevraagd om de getuige opnieuw te verhoren.
De officier van justitie wil niet vooruit lopen op de strafeis, maar gaf wel aan dat ze niets ziet in een onderzoek naar het opleggen van een tbs met voorwaarden. Volgens de officier van justitie is de maximale gevangenisstraf, die bij deze lichte vorm van tbs opgelegd kan worden, te kort. Daarmee lijkt het OM te kiezen voor een hogere gevangenisstraf.

Inhoudelijke behandeling op 4 november

De rechtbank wil de strafzaak rond de gewelddadige dood van de vrouw op 4 november aanstaande behandelen. Dan zal duidelijk worden wat er allemaal gebeurde op die fatale dag in mei. De 34-jarige verdachte blijft tot die tijd in voorlopige hechtenis.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.