nieuws

Ivan Bebek uit Kroatië fluit Sparta Praag - PEC Zwolle

Ivan Bebek
Ivan Bebek
De Europa League-wedstrijd tussen Sparta Praag en PEC Zwolle staat donderdag onder leiding van scheidsrechter Ivan Bebek uit Kroatië.
Hij wordt in de Generali Arena geassisteerd door zijn landgenoten Tomislav Petrovic en Miro Grgic. Domagoc Vuckov is de vierde official.
Bebek was twee jaar geleden ook de leidsman bij de thuiswedstrijd van Sparta Praag tegen Feyenoord (2-0). Het wordt voor hem de tiende Europese wedstrijd van een Nederlandse club. Eerder floot hij ook al Celtic-Ajax (2-1), Inter Turku-FC Twente (0-5), FC Twente-Vaslui (2-0), AZ-Malmö 4-1, Ajax-Juventus (1-2), Marseille-Ajax (2-1), FC Twente-Getafe (3-2), Feyenoord-Lokomotiv Sofia (0-0).
Vorige week had Bebek de leiding over het duel tussen Apollon Limassol en Lokomotiv Moskou (1-1). Twee spelers van de Russische ploeg werden toen met rood van het veld gestuurd.
Afgelopen donderdag eindigde de eerste wedstrijd tussen PEC Zwolle en Sparta Praag in een remise: 1-1. De ploeg van trainer Ron Jans moet dus winnen of met minimaal 2-2 gelijk spelen om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Het duel in Praag begint donderdag om 20.30 uur en is te beluisteren bij Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.