nieuws

Eis 1 jaar tegen motorcrosser uit Daarlerveen na grote vondst illegaal vuurwerk

Eis van één jaar voor bezit illegaal vuurwerk
Eis van één jaar voor bezit illegaal vuurwerk
Voor de rechtbank in Almelo is een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist tegen een man uit Daarlerveen. Bij het bedrijf van de man werd in november vorig jaar een grote hoeveelheid verboden zwaar vuurwerk gevonden.
De zaak kwam aan het rollen nadat bij de politie tips binnenkwamen dat er bij het bedrijf gehandeld werd in illegaal vuurwerk. Bij een inval werd inderdaad een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. Ook werd een zwager van de verdachte Daarlervener aangehouden. Hij had een grote hoeveelheid vuurwerk verstopt in de kelder van zijn woning. Volgens de officier van justitie was die hoeveelheid zo groot, dat de woning volledig was weggevaagd als het tot ontploffing was gekomen.

Investering van 20.000 euro

De man bekende dat hij meerdere keren partijen vuurwerk kocht. In totaal gaf hij daar zeker 20.000 euro aan uit. Tegen vrienden zou de man gezegd hebben dat de partij hem zeker drie keer zoveel zou opleveren. Volgens de officier van justitie is dat een voorzichtige inschatting, hij denkt dat de partij wel vijf keer zoveel had kunnen opbrengen.
De officier van justitie verweet de man uit Daarlerveen dat hij zo'n grote hoeveelheid opsloeg in een container op zijn bedrijf. Volgens de officier van justitie moet de man, als inwoner van Twente, weten wat er mis kan gaan met zwaar illegaal vuurwerk; een verwijzing naar de vuurwerkramp in Enschede.

Geen schoonheidsprijs

De verdachte is een bekende coureur uit de motorcrosswereld. Volgens zijn advocaat loopt de carrière van de man gevaar als hij wordt veroordeeld. Besprekingen met een sponsor zijn al uitgesteld wegens de rechtszaak. Overigens is de advocaat van mening dat niet vaststaat wat er precies bij de man is gevonden.
Het dossier is erg onduidelijk. De officier van justitie geeft toe dat het inderdaad niet de schoonheidsprijs verdient, maar dat wel vaststaat dat het om een grote hoeveelheid gaat. De rechtbank wijst in deze zaak over twee weken vonnis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.