nieuws

Stichting uit Enschede houdt bijeenkomst voor burgerwachten tegen dierenbeulen

De Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren uit Enschede organiseert een landelijke bijeenkomst om uitleg te geven over het oprichten van een burgerwacht tegen dierenbeulen.
Voorzitter Henk ten Napel van de stichting heeft de afgelopen tijd uit het hele land veel vragen gekregen. Door het hele land zijn al zeker zestig paarden ernstig mishandeld. In veel gevallen werden merries met een scherp voorwerp in de geslachtsdelen werden gestoken. Eigenaren van mishandelde paarden willen zelf actie ondernemen.

Meerdere dierenbeulen

Henk ten Napel richtte een burgerwacht in Twente op toen de zogenoemde 'Beul van Twente' actief was. Die dierenbeul werd gepakt en volgens Ten Napel heeft de burgerwacht daar toen aan bijgedragen. Op zeker vier plekken in Nederland is nu al een burgerwacht actief.
Ten Napel wil de ervaringen in Twente graag delen en tips geven over het oprichten van een burgerwacht. Hij organiseert op 5 september in Maarsbergen een landelijke voorlichtingsbijeenkomst. Daar is volgens Ten Napel veel belangstelling voor. Ten Napel gaat er vanuit dat er meerdere dierenbeulen in Nederland rondlopen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.