nieuws

Protestactie thuiszorg bij gemeentehuis Steenwijk

Thuiszorgmedewerkers van thuiszorgorganisatie Oude en Nieuwe Land voeren actie voor de deur van het gemeentehuis in Steenwijk. Ze hebben vandaag een tent neergezet om het publiek, maar vooral ook de politiek ervan te overtuigen dat het zo niet langer kan.
De gemeente Steenwijkerland wil de thuiszorg vanaf maart volgend jaar anders organiseren. Dat betekent dat het contract met Oude en Nieuwe Land stop gezet wordt en dat 360 medewerkers op straat staan. Ze kunnen straks alleen nog aan de slag als ZZP-er en zijn daarmee veel rechten, zoals opgebouwd pensioen en de ziektekostenverzekering kwijt. Ze vinden dat onacceptabel en voeren samen met de vakbonden actie om het besluit terug te draaien.
Eén van de ontevreden medewerkers is Veronica Dijkstra. Zij werkt al 22 jaar bij 'Oude en Nieuwe Land'. Ze is niet van plan om als zelfstandige aan het werk te gaan. "Ik wil geen huishoudelijk medewerkster worden, ik ben veel meer dan dat". Zelf ziet ze wel oplossingen voor de gemeente Steenwijkerland, om toch met 'Oude en Nieuwe Land' in zee te blijven. "Ze moeten beter controleren hoeveel hulp de cliënten nodig hebben. Ik werk soms urenlang bij iemand, waar ik met anderhalf uur het werk ook wel klaar heb. Als de gemeente beter zou indiceren, kan het makkelijk uit."
De gemeente Steenwijkerland heeft begrip voor de actie en de onrust die zowel bij medewerkers als cliënten van de thuiszorgorganisatie is ontstaan, maar laat weten dat de nieuwe werkwijze, die het komend jaar nader ingevuld gaat worden, absoluut noodzakelijk is om de zorg in de toekomst betaalbaar te houden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.