nieuws

Jaar celstraf geëist voor gewelddadige beroving bezoeker discotheek Markelo

Jaar celstraf geëist voor bezoeker Dieka Markelo
Jaar celstraf geëist voor bezoeker Dieka Markelo
Tegen twee mannen uit Vaassen en Epe is een jaar gevangenisstraf geëist vanwege het gewelddadig beroven van een bezoeker van discotheek in Markelo. De mannen van 21 jaar oud zouden december vorig jaar de telefoon en portemonnee van de bezoeker geroofd hebben.
Het slachtoffer fietste 's nachts vanuit de disco naar huis toen hij bij een fietstunnel aan de Holterweg door twee mannen van zijn fiets werd geslagen. Hij werd mishandeld en beroofd, waarna de daders ervandoor gingen in een auto.

Verdachte belde met telefoon slachtoffer

In januari werd een man uit Vaassen aangehouden. De man belde met de telefoon van het slachtoffer en werd vervolgens afgeluisterd. Aan de hand van telefoontjes die hij later uit het huis van bewaring pleegde werd in mei een tweede verdachte aangehouden, een vriend uit Epe. In die plaats werd ook de gestolen portemonnee gevonden.
De man uit Vaassen zegt dat hij de telefoon via Marktplaats kocht op het station in Apeldoorn. Hoe hij in contact kwam met de verkoper, wie dat was en hoe het kan dat zijn telefoonkaart binnen korte tijd in de gestolen telefoon kwam, daar had de man geen antwoord op. De tweede verdachte beriep zich voor de Almelose rechtbank op zijn zwijgrecht.

Telefoongegevens als bewijs

Volgens de officier van justitie blijkt uit telefoongegevens dat de twee op de avond van de straatroof in Markelo waren. Uit telefoontaps en gevonden gesprekken via WhatsApp blijkt volgens de officier van justitie dat de twee betrokken waren. De officier van justitie gelooft niets van het verhaal dat de telefoon via Marktplaats gekocht werd.
De advocaten van de twee pleiten voor vrijspraak. Zij zeggen dat er geen bewijs is dat de twee de straatroof pleegden. Het slachtoffer legde volgens de advocaten een onbetrouwbare verklaring af en op de plek van de overval werd hun DNA niet gevonden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.