nieuws

De pasteitjes van Sanne Wallis de Vries

Scene uit Sweeney Todd
Scene uit Sweeney Todd
Een pasteienbakster die menselijke resten verwerkt in haar baksels.... wie kan die rol beter vervullen dan de bekende cabaretiere Sanne Wallis de Vries! De Reisopera brengt de 'musical thriller' Sweeney Todd van Stephen Sondheim over het sinistere verbond tussen een Londense pasteienbakster en een bloeddorstige barbier. Ook schuift directeur van Nederlands Reisopera Nicolas Mansfield aan. Hij is verantwoordelijk voor de keuze van het stuk.
Waar voor de bezuinigingen 10 stukken per jaar geproduceerd konden worden, is er nu nog ruimte voor drie per jaar. Hoe komt hij tot de keuze van dit stuk en heeft de reisopera nog voldoende ruimte om zulke grote producties op een goede manier te kunnen neerzetten? We vragen het hem in EDNED.
Het stuk Sweeney Todd
Na een lange, onterechte gevangenschap in Australië keert barbier Benjamin Barker, bijgenaamd Sweeney Todd, terug naar Londen. Zijn vroegere huurbazin, de aan lager wal geraakte pasteienbakster Mrs. Lovett, vertelt hem dat zijn achtergebleven vrouw gif heeft ingenomen, nadat zij verkracht werd door de geslepen rechter Turpin. Todd zint op wraak op de rechter en op heel Londen. Hij opent een kapperswinkel waarin hij geregeld de hals van zijn klanten doorsnijdt. De lijken worden door Mrs. Lovett verwerkt in vleespasteien die gretig aftrek vinden. Maar de kruik gaat zolang te water totdat ze barst…
De twee-akter is op 5 september te zien in het Wilminktheater in Enschede en daarna nog op diverse plekken in het land. Sanne Wallis de Vries vertelt vanavond hoe zij zich inleeft in haar dramatische rol.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.