Huizenverkopers verliezen 44 miljoen omdat corporaties bij verkoop korting geven

Woningeigenaren die hun huis verkopen hebben last van de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties. Huizenverkopers in Overijssel hebben de afgelopen jaren daardoor per woning ruim 2700 euro verloren.

Het blijkt uit onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate. Het onderzoeksorgaan bekeek de invloed van corporatiewoningen op de reguliere verkoop over de periode 2005 t/m 2013. Uit het onderzoek blijkt dat reguliere verkopers er de dupe van zijn dat corporaties huurwoningen met forse korting verkopen.

Woningverkopers in Overijssel zijn daardoor in totaal 44 miljoen euro misgelopen. Ook hebben ze te maken met een langere verkooptijd. Dat geldt trouwens alleen voor duurdere woningen. Verkopers van huizen tot 175.000 euro hebben geen last van de stroom aan corporatiewoningen.

Reactie NVM

Makelaarsvereniging NVM zegt in een reactie dat "corporatiewoningen niet te goedkoop in de markt" moeten worden gezet. De organisatie laat weten het "een goede zaak" te vinden dat deze woningen worden verkocht, zo lang ze maar "geleidelijk worden verkocht" en niet onder de kostprijs op de markt verschijnen.

Bron: LocalFocus

Deel dit artikel:

Reageren