nieuws

'Opslag gasolie in zoutcavernes Enschede pas in tweede kwartaal 2015'

De Marssteden in Enschede
De Marssteden in Enschede
Er wordt op zijn vroegst pas in het tweede kwartaal van 2015 gasolie opgeslagen in zoutcavernes in Enschede. Dat blijkt uit een brief van minister Kamp van Economische Zaken aan de Veiligheidsregio Twente. Volgens Kamp is de start van de opslag 'iets vertraagd'.
De Veiligheidsregio had aan Kamp gevraagd om de geplande opslag van gasolie in cavernes onder industrieterrein De Marssteden op te schorten zo lang de oorzaak van de olielekkage in het Duitse Amtsvenn nog niet bekend is. Ook wil de Veiligheidsregio een onafhankelijk onderzoek naar externe veiligheidsonderzoeken die uitgevoerd zijn.

'Geen opslag tot oorzaak lekkage Duitsland duidelijk is'

De vertraging is mogelijk veroorzaakt door de situatie in Duitsland. Volgens Kamp heeft initiatiefnemer AkzoNobel aangegeven dat zij niet wil overgaan tot opslag van gasolie in Enschede totdat de oorzaak van de lekkage in Duitsland helder is.
Kamp laat verder weten zich geen zorgen te maken over de Enschedese plannen, omdat de manier waarop in Enschede gasolie opgeslagen gaat worden wezenlijk anders is dan de manier die in Duitsland wordt toegepast. Volgens hem is er geen aanleiding om extra onafhankelijk onderzoek te gaan doen naar onderzoeken die uitgevoerd zijn. Verder is hij van mening dat er geen aanleiding is om de voorbereidende werkzaamheden in Enschede stil te leggen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.