nieuws

Berkumloop Zwolle brengt 16.000 euro op voor het goede doel

De 24ste editie van de Berkumloop in Zwolle heeft vanavond 16.000 euro opgebracht voor het goede doel. Het geld gaat naar VG Sport Zwolle, de Monicares Foundation en Stichting Hospice Zwolle.
Vanavond om zeven uur klonk het startschot voor 1.500 deelnemers. Deelnemers kunnen meedoen aan een recreatieloop van 5 of 10 kilometer. Ook is er een KNAU-wedstrijdloop van 10 kilometer.
De 16.000 euro voor het goede doel is bij elkaar gebracht met het inschrijfgeld van de deelnemers plus extra donaties. Deelnemers mochten zelf aangeven waar hun geld naartoe gaat. Stichting Hospice Zwolle heeft daardoor 7.000 euro gekregen, Monicares Foundation 5.000 en er gaat 4.000 euro naar VG Sport.
VG Sport zet zich in om sporten mogelijk te maken voor mensen met een verstandelijke beperking. De Monicares Foundation helpt gezinnen die het financieel moeilijk hebben door de zorg voor een (ongeneeslijk) ziek kind. Gezinnen kunnen bijvoorbeeld voor een tijd geholpen worden door reiskosten of boodschappen te vergoeden. Hospice Zwolle is een woonplek voor mensen in de terminale fase van hun leven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.