nieuws

Vakbond FNV wil bijdrage overheden aan doorstart Interwand Eibergen

Vakbond wil steun voor doorstart Interwand Eibergen
Vakbond wil steun voor doorstart Interwand Eibergen
De overheden moeten het bedrijf Interwand in Eibergen helpen met het maken van een doorstart. Dat zegt vakbond FNV Bouw. Interwand ging in juli failliet. Regionale ondernemers zijn volgens de vakbond bereid om financieel bij te dragen aan een doorstart, maar er is te weinig geld.
Een doorstart van het bedrijf, dat scheidingswanden produceerde, zou werkgelegenheid voor zo'n vijftig mensen kunnen betekenen. Voor het faillissement werkten zo'n 115 mensen bij Interwand. In een brief aan de Provinciale Staten van Gelderland schrijft de vakbond het onbegrijpelijk te vinden dat de gemeenten Berkelland en de provincie niet mee willen betalen aan de doorstart.
'Terwijl het beleid in de Achterhoek is gericht op het creëren van werkgelegenheid in de maakindustrie en grote bedragen worden geïnvesteerd, wordt er nu geen geld beschikbaar gemaakt voor een doorstart van Interwand in Eibergen', aldus de vakbond.
FNV Bouw wijst erop dat een jaar werkloosheid van vijftig mensen al ongeveer twee miljoen euro aan uitkeringen betekent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.