nieuws

Speelplaatsen en moestuinen op braakliggende grond in Zwolle

Een stuk braak liggend grond in de Zwolse wijk Stadshagen is op initiatief van buurtbewoners veranderd in een kinderspeelplaats en een moestuin.
Het gaat om grond in het deel Breecamp Oost, dat bestemd is voor woningbouw. Maar het kan nog wel tien jaar duren voordat de bouw van start gaat.

Kinderspeelplaats

Buurtbewoonerster Diana van de Stouw vond het maar niks dat de grond er troosteloos bij ligt. Ze kwam op het idee om er een kinderspeelplaats van te maken. In Breecamp Oost zijn weinig speelvoorzieningen voor kinderen.
Ze ging met dat plan naar de ideeën-makelaar van de gemeente Zwolle. Met steun van een woningbouwvereniging, de gemeente en een aantal sponsoren zijn inmiddels de eerste speeltoestellen geplaatst en is er een trapveldje aangelegd.

Ook een moestuin

Andere bewoners kwamen op het idee om daarnaast een moestuin aan te leggen. Een half jaar geleden werd dit plan uitgevoerd en daar oogsten de bewoners nu hun groente van.
De gemeente Zwolle stimuleert al een tijdje burgerinitiatieven en heeft daarvoor de zogeheten ideeën-makelaar in het leven geroepen. Het eerste project in Stadshagen is nu al een succes. Ook in andere wijken zijn dergelijke initiatieven met succes uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.