nieuws

Scholen in Overijssel doen mee aan ALS Ice Bucket Challenge

Groep 7 en 8 van de Bosschool in Wesepe
Groep 7 en 8 van de Bosschool in Wesepe
De ALS Ice Bucket Challenge, waarbij een lading ijswater over het hoofd van de deelnemers wordt gegooid, heeft na een paar weken ook de scholen in de provincie bereikt. Zo deed gisteren de Bosschool in Wesepe een eigen Ice Bucket Challenge, morgen zijn het Twickel College in Delden en Het Noordik in Almelo aan de beurt.
De ALS Ice Bucket Challenge is in de Verenigde Staten begonnen, om aandacht te vragen voor de relatief onbekende spierziekte ALS en natuurlijk om geld op te halen. De Stichting ALS heeft het aantal donatie de afgelopen weken met honderdduizenden euro's zien toenemen door de actie.

Gillende leerlingen

Leerlingen van groep 7 en 8 van de Bosschool in Wesepe hebben, samen met de brandweer, gisterochtend meegedaan aan de uitdaging. In korte tijd wisten de leerlingen een bedrag van 450 euro op te halen voor het goede doel. De brandweer heeft ze vervolgens besproeid, wat een hoop gillende en lachende kinderen opleverde.

Ook middelbare scholen doen mee

Morgen doen twee middelbare scholen hun versie van de ALS Ice Bucket Challenge. Een leerling van het Noordik College in Almelo bedacht, nadat hij was genomineerd, dat hij de rest van zijn school moest nomineren. De activiteitencommissie is daar mee aan de slag gegaan en heeft alle leerlingen en het personeel van de school opgeroepen mee te doen. Het bedrag dat de deelnemers doneren gaat naar Stichting ALS.
Ook het Twickel College in Delden is al school uitgedaagd. 350 leerlingen laten zich deze dagen sponsoren om zo geld op te halen. Morgenmiddag krijgen ze allemaal een ijsblokje in hun kleding waarna ook hier de brandweer ze met de brandslang zal natspuiten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.