nieuws

Veel ontslagen bij thuiszorgorganisatie Carinova Deventer

Carinova
Carinova
Zorgorganisatie Carinova wil zo'n 1000 thuiszorgmedewerkers ontslaan. Dat meldt de NOS.
Het gaat om een kwart van de medewerkers. De zorgorganisatie die actief is in Deventer en omgeving, heeft bij de gemeente kenbaar gemaakt te willen stoppen met de huishoudelijke zorg. De gemeente heeft vandaag de gemeenteraadsleden vertrouwelijke geïnformeerd.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Deventer gaat het om huishoudelijke verzorgers 1 en 2. Dat zijn mensen die niet-medische taken uitvoeren, zoals het wassen van de mensen en het schoonmaken in het huis. Hij vindt het vervelend dat het nieuws naar buiten komt, voordat de medewerkers zelf zijn geïnformeerd. De medewerkers en de cliënten worden donderdag geïnformeerd.
De gemeente Deventer praat met Carinova over de toekomst, maar kan de onzekerheid voor de medewerkers niet wegnemen. "We hebben meer contractpartners en zij moeten besluiten hoe het werk volgend jaar verdeeld wordt", aldus de woordvoerders.
Bij Carinova werken zo'n 4000 mensen in de thuiszorg, de woonzorg en de huishoudelijke hulp. Vorig jaar werden ze genomineerd als 1 van de 50 beste grote werkgevers van Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.