nieuws

Stöppelhaene in Raalte van start met bekendmaken nieuwe oogstkoningin

In Raalte is vanavond de 63ste editie van het evenement Stöppelhaene van start gegaan. Dat werd traditiegetrouw gedaan met het bekendmaken van de nieuwe oogstkoningin van het evenement. Dit jaar gaat die eer naar Annelies Linthorst uit Heino.
Tijdens de opening van het feest is er naast het bekendmaken van de nieuwe oogstkoningin ook altijd een cabaretoptreden. Tot en met zondagmiddag staat Raalte in het teken van feest. Naast een kermis is er ook aandacht voor sport, straatartiesten, trekkerslep en veel (live) muziek. Onder andere Jett Rebel, Dotan, Van Velzen, Racoon en de Golden Earing komen naar Raalte.

Oogstfeest

Stöppelhaene symboliseert het einde van de zomer. De oogst is binnen, het werk is af: tijd voor een feest. In 1951 werd het feest voor het eerst officieel gehouden. Traditiegetrouw wordt er bij het oogstfeest ook stilgestaan bij armen. Vroeger was het laatste deel van de oogst voor de armen, tegenwoordig wordt een goed doel gekozen. Dit jaar zal er geld gaan naar Congo. Daar wordt het geld gebruikt om de cacaoplantages van tien dorpen naar een hoger niveau te tillen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.