nieuws

Brandweer in Twente zoekt tussen zeventig en tachtig vrijwilligers in hele regio

Brandweer
Brandweer
De brandweer in Twente zoekt tientallen vrijwilligers in de hele regio. Op 24 van de 31 kazernes in de regio zijn nieuwe mensen nodig, laat een woordvoerder weten. Eerder maakt de brandweer al bekend in september te starten met een wervingscampagne voor vrijwilligers. In totaal zijn tussen de zeventig en tachtig nieuwe mensen nodig.
Op dit moment zijn er ongeveer achthonderd vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepsbrandweerlieden bestrijden zij jaarlijks meer dan vijfduizend incidenten. Een vrijwilliger bij de brandweer doet precies hetzelfde werk als een beroepsbrandweerman. Een vrijwilliger kan op ieder moment opgeroepen worden voor een uitruk. Omdat dit ook overdag kan voorkomen, is het belangrijk dat de eventuele werkgever van de vrijwilliger akkoord is met een baan als vrijwilliger bij de brandweer.
Het korps komt nog niet in de problemen door een gebrek aan vrijwilligers, aldus de brandweerwoordvoerder. De belangrijkste oorzaak voor de wervingscampagne is het natuurlijk verloop onder vrijwilligers. Daarom is het nodig om eens in de zoveel tijd een campagne te houden. Op 13 september wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor belangstellenden. Meer informatie is te vinden op de website van de brandweer.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.