nieuws

Man uit Hengevelde voor de rechter om bedreiging en belediging wethouder en burgemeester

Een 45-jarige man uit Hengevelde moest zich vanmorgen voor de rechtbank verantwoorden voor het bedreigen en beledigen van een wethouder en het beledigen van een burgemeester.
De man heeft al vele jaren een conflict met voormalig wethouder Sijbom van de gemeente Hof van Twente. Het conflict gaat om de bestemming van de noodwoning van de man, die na jarenlange bewoning de bestemming recreatiewoning kreeg. Na een jarenlange strijd waarin die bestemming weer teruggedraaid, was er een conflict over de schadevergoeding.

Aangifte door wethouder Sijbom

De verdachte zag toenmalig wethouder Sijbom op oudejaarsavond 2011 lopen op een weg buitenaf. Hij stopte en er ontstond een woordenwisseling, waarbij aardig wat scheldwoorden vielen. De man reed vervolgens door, maar keerde een eindje verder en kwam terugrijden. De wethouder en zijn vrouw hebben dat als bedreigend ervaren en konden zich net achter een hek verschuilen. Er is vervolgens aangifte gedaan.
Bij waarnemend burgemeester Burgering, die in 2007 tijdelijk naar de Hof van Twente kwam toen Ank Bijleveld staatssecretaris werd, heeft de man borden in de tuin van zijn woning in Stroe geplaatst. Daarop stond onder meer dat Hof van Twente de meest criminele gemeente van Nederland is en 'Eerlijkheid duurt het langst'. Bovendien kregen buren van Burgering brieven in de bus met daarin beledigende uitlatingen over hun buurman. De verdachte vindt dat de burgemeester moedwillig de gemeenteraad verkeerd heeft ingelicht.

Onderzoek door psycholoog en psychiater

De man uit Hengevelde zegt al tonnen kwijt te zijn aan de hele procedure. Ook in de privé-sfeer is het nodige gebeurd. Twee weken geleden werd zijn dochter uit huis geplaatst en deze maatregel zou ook verband houden met de kwestie. Een vertegenwoordiger van de reclassering sprak tijdens de rechtszitting van een diep drama voor het gezin en stelde dat de man hulp nodig heeft.
De rechtbank had slechts korte tijd nodig om zich over dit voorstel te buigen. Na beraad achter gesloten deuren werd gesteld dat de man onderzocht moet worden door een psycholoog en een psychiater. Over enkele maanden gaat de strafzaak verder.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.