nieuws

Grenzeloos Genoegen

Grenzeloos Genoegen
Grenzeloos Genoegen
Zaterdag is Grenzeloos Genoegen bij Jan van Lienden en Willeke Luinge uit Ommen. Ze runnen samen in het Italisaanse Abbruzzo een camping.
Jan en Willeke zijn allebei reislustig en avontuurlijk en ontmoetten elkaar bij Hotel de Zon waar Willeke werkte. Ze hadden meteen een klik en later samen een droom: Weg uit Nederland en ergens in het buitenland iets nieuws beginnen. Na een goede oriëntatieperiode werd het Italië. Ze runnen samen hun eigen camping.
Een camping van alle gemakken voorzien in een schitterend stuk natuur met een geweldig berglandschap. Op de camping is ook een mogelijkheid voor slow-camping. Een hele basic manier van kamperen, naakt indien gewenst, ver weg van de bewoonde wereld bij een beekje. Je krijgt een schopje mee voor je behoeften maar er is wel een douche. Natuurlijk wil Hans dat meteen uitproberen terwijl Dorothy een rondleiding van Willeke over de camping krijgt.

Met z'n vieren maken ze een prachtige tocht in een cabrio over een indrukwekkende hoogvlakte. Na een wandeling mogen Hans, Dorothy en Willeke meedoen aan een yogales midden in de natuur en wordt er na afloop gezellig gebarbecued met arrosticini (dun schapenvlees op een stokje). Voor 's avonds staat er Abruzzeze ovenschotel met kip op het menu die door Willeke met behulp van Dorothy is gekookt. En de bijpassende wijn is gehaald bij een heuse graaf Saladini Pilastri, waarover Hans weer smakelijk vertelt. En niet alleen over de wijn trouwens, maar ook over de graaf.
Grenzeloos Genoegen wordt elke zaterdag uitgezonden om 16.40 uur en daarna elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.