nieuws

Burgemeester Michael Sijbom

Burgemeester Michael Sijbom van de gemeente Losser
Burgemeester Michael Sijbom van de gemeente Losser
Burgemeesters van 129 Nederlandse en Duitse gemeenten in de grensstreek roepen de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt op om te stoppen met het tolplan voor alle Duitse wegen. Daar zijn ze al een aantal weken zeer actief mee en één van de initiatiefnemers is burgemeester Michael Sijbom van de gemeente Losser.
De burgemeesters wijzen op de grote nadelen van tolheffing voor toerisme, arbeidsmarkt en de samenwerking van ziekenhuizen en onderwijs. Ze vertegenwoordigen gemeenten in een groot deel van Overijssel, Drenthe, de Achterhoek en de Duitse deelstaten Nedersaksen en Nordrijn-Westfalen, die samenwerken in Euregio.
Ook de regeringspartij CDU in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen heeft zich uitgesproken tegen tolheffing op de Duitse wegen. Evenals de CDU in deelstaat Baden-Württemberg. De twee CDU-afdelingen zijn bang dat mensen in de grensstreek niet meer zo makkelijk snel even naar Duitsland rijden om boodschappen te doen of de horeca bezoeken. De voorzitter van de NRW-delegatie Peter Hintze heeft de Bondstag gezegd niets te willen weten van ''een soort entreegeld voor Duitsland aan alle grenzen''.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.