nieuws

Veel minder bezwaren tegen WOZ-waarde in Overijssel, vooral in Zwolle

Taxatie woning voor WOZ-waarde
Taxatie woning voor WOZ-waarde
Het aantal bezwaren dat wordt gemaakt tegen de WOZ-waarde van een koophuis is fors gedaald. In Overijssel is alleen in Twenterand het aantal gestegen. Dat blijkt uit een publicatie van De Waarderingskamer, die de organisatie naar de Tweede Kamer stuurde.Â
De daling is het spectaculairst in Zwolle. In 2013 werd nog bezwaar gemaakt tegen de WOZ-waarde van 17,4 procent van alle woningen, dit jaar gebeurde dat maar bij 1,2 procent van de woningen. In vrijwel alle andere gemeenten daalde het percentage met meer dan de helft. In Twenterand steeg het percentage licht van 1,8 naar 2,2 procent.

Bezwaar maken kan negatief uitvallen

Op basis van de vastgestelde WOZ-waarde wordt bepaald hoeveel belasting een huiseigenaar moet betalen voor zijn woning. Volgens woordvoerder Inkje Elsinga van de Waarderingskamer wordt er minder bezwaar gemaakt, omdat mensen terughoudender zijn geworden. "Veel huizen staan 'onder water' en het kan dus voor de woningeigenaar nadelig zijn om bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ. Ze laten het er dus bij zitten".
Landelijk kwamen er in 2013 nog 189-duizend bezwaarschriften binnen, dit jaar is dat aantal met 93-duizend gedaald tot 96-duizend.
Bron: LocalFocus
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.