nieuws

Eerste Marechaussee-cursisten Landstede Zwolle krijgen diploma

Marechaussee
Marechaussee
De eerste lichting cursisten die door Landstede Zwolle zijn opgeleid voor de Koninklijke Marechaussee hebben vandaag hun diploma ontvangen. Sinds vorige week is er ook een dagopleiding gestart.
In februari zijn Landstede en de Koninklijke Marechaussee een uitgebreide samenwerking begonnen. Het afgelopen half jaar hebben 24 beroepsbeveiligers van de Marechaussee één dag per week een opleiding gevolgd bij Landstede in Zwolle. Zij kregen vandaag hun diploma.
Naast het opleiden van mensen die al bij de Marechaussee werken, is er sinds kort ook een dagopleiding gestart. Het gaat om een pilot, waarbij in eerste instantie 16 mbo-studenten meedoen aan de vier jaar durende opleiding Sociaal Cultureel Werk-Handhaving Toezicht Veiligheid-KMar.
De dagopleiding is een opmaat naar de onderofficiersopleiding bij de Marechaussee. Maar Landstede leidt de studenten dusdanig op dat ze ook na de Marechaussee nog ergens anders aan de slag kunnen met het mbo-diploma. Als de pilot een succes blijkt, kunnen er in de toekomst meer studenten terecht op de opleiding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.