PEC Zwolle stunt niet en wordt in Europa League uitgeschakeld door Sparta Praag

PEC Zwolle is er vanavond niet in geslaagd te stunten bij Sparta Praag en plaatste zich daardoor niet voor de groepsfase van de Europa League. In Praag werd het 3-1. Vorige week was het in Zwolle 1-1 geworden.
Al na vier minuten kreeg Necid een grote kans op 0-1, maar Bicik bracht redding voor Sparta. Ook Drost kreeg daarna een kans, maar opnieuw was het de doelman die redde. Het doelpunt viel wel aan de andere kant. Krejci kon alleen op Boer af en schoot bekwaam binnen. Na ruim een half uur spelen zat Bicik mis bij een vrije trap, maar Van Polen kon niet profiteren. Kort voor rust werd het zelfs 2-0. Dockal scoorde en maakte het daarmee een lastig verhaal voor Zwolle dat nog twee keer moest scoren.
Na ruim een uur werd het 3-0 en viel het doek definitief voor Zwolle. Brabec schoot vanaf ongeveer elf meter de derde treffer voor de thuisploeg binnen. Invaller Nijland had een kwartier voor het einde de eretreffer op zijn voet, maar schoot in het zijnet. Ook Moro was even later dichtbij, maar hij schoot net over. De eretreffer kwam er toch. Nijland benutte een strafschop na een overtreding op Saymak. Verder kwam Zwolle echter niet en dus blijft het voorlopig bij twee Europese wedstrijden in de geschiedenis van PEC Zwolle.

Sparta Praag - PEC Zwolle 3-1

1-0 Krejci (10)
2-0 Dockal (44)
3-0 Brabec (62)
3-1 Nijland (83/strafschop)
Arbiter: Bebek (Kro)
Geel: Matejovsky, Sainsbury, Brabec, Nhamoinesu
Sparta Praag: Bicik, Kaderabek, Kovac, Brabec, Nhamoinesu, Marecek, Vacek (Konate/83), Matejovsky, Dockal, Lafata (Nespor/90+2), Krejci (Breznanik/90).
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Saymak, Rienstra, Drost, Lukoki (Dekker/77), Necid (Nijland/53), Thomas (Moro/69).