nieuws

Zwolle stapt af van de ballonnen en zoekt naar milieuvriendelijker alternatief

Ballonnen
Ballonnen
Zwolle gaat terughoudend zijn met het gebruik van ballonnen bij feestjes in de stad en belooft in plaats daarvan te zoeken naar milieuvriendelijkere alternatieven. Dat heeft de gemeente toegezegd na vragen van GroenLinks.
GroenLinks had de gemeente opgeroepen de ballonnen niet meer te gebruiken omdat het schadelijk zou zijn voor de natuur en het milieu. Zo eten vogels en andere dieren de resten op en blijven ballonslierten lang in de natuur liggen. Zelfs bij gebruik van afbreekbare ballonnen maakt de partij zich nog druk om het feit dat die ballonnen gevuld worden met helium dat steeds schaarser wordt.
Zwolle heeft nu laten weten gehoor te geven aan de oproep van GroenLinks om net als steeds meer andere gemeenten terughoudender te zijn met het gebruik van ballonnen. In plaats daarvan wordt gezocht naar feestelijke alternatieven als lampjes of fleurige planten.
GroenLinks had de gemeente ook gevraagd om het gebruik van ballonnen te beperken door er afspraken over vast te leggen in vergunningen voor bijvoorbeeld evenementen. De gemeente heeft aangegeven dat niet te willen vanwege de regeldruk en de mogelijkheid om het ook te controleren. Wel belooft de gemeente organisatoren van evenementen te ondersteunen bij het zoeken naar alternatieven voor de ballonnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.