nieuws

Teleurstelling na uitschakeling PEC Zwolle in Europa, maar trots overheerst

Het eerste Europese avontuur voor PEC Zwolle zit er na de 3-1 nederlaag tegen Sparta Praag op. Na de thuiswedstrijd was er hoop en vertrouwen op een goed resultaat in de Tsjechische hoofdstad en dus ook plaatsing voor de groepsfase van de Europa League, maar het mocht niet zo zijn. De fans balen, maar de trots overheerst.
De hele dag was het een feest in de binnenstad van Praag, waar de ongeveer 2000 supporters de dag hebben doorgebracht. In het stadion ging dat feest verder, maar aan het eind van de wedstrijd stond PEC Zwolle met lege handen. De teleurstelling is groot, maar de trots is groter.

"Gigantisch feest"

"Het is jammer, maar we zijn enorm trots! Ik weet niet of ik dit ooit weer mee zal maken", zegt een supporter tegen de verslaggever van RTV Oost. Terwijl de spelers worden toegezongen met "wij staan bovenaan" (PEC Zwolle staat gedeeld eerste in de Eredivisie) is er realisme. "Uiteindelijk waren ze (Sparta Praag) te sterk. Je hebt wel verloren, maar het is een gigantisch feest! We hebben er van genoten met z'n allen."
Ook op Twitter is men het er over eens: de fans zijn trots op PEC.
En dat sommige supporters heel snel over de uitschakeling heen zijn blijkt wel uit de verwijzingen naar komende zondag. PEC Zwolle speelt dan in Breda tegen NAC en kan dan de koppositie in de Eredivisie verstevigen.
Filmpje tocht supporters naar het stadion:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.