nieuws

Meer winst voor ForFarmers in Lochem, ondanks lagere omzet

Vestiging van ForFarmers in Almelo
Vestiging van ForFarmers in Almelo
Veevoerbedrijf ForFarmers, met de hoofdvestiging in Lochem, heeft in het eerste halfjaar 21 procent meer winst gemaakt dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het bedrijf.
Het resultaat onder de streep kwam uit op 18,8 miljoen euro. De omzet van ForFarmers, een van de grootste veevoerbedrijven van Europa, daalde met 9 procent tot 1,2 miljard euro. Het bedrijf schrijft de lagere omzet vooral toe aan een daling van de grondstofprijzen. Dat de winst steeg ondanks de omzetdaling komt doordat ForFarmers er steeds beter in slaagt de kennis die het in huis heeft over de voedingswaarden van veevoer in de markten ten gelde te maken, aldus een woordvoerster in een toelichting.
Voor de tweede helft van het jaar verwacht de onderneming opnieuw druk op de omzet, die naar verwachting over het hele jaar gemeten lager uitvalt dan in 2013. Het vermarkten van kennis en het inspelen op marktomstandigheden en trends moet desondanks leiden tot een 'optimaal rendement'.
ForFarmers gaf vorig jaar november aan mogelijk naar de beurs te gaan om de verhandelbaarheid van de aandelen te vergroten. Het bedrijf is nog altijd bezig met een onderzoek naar de voor- en nadelen van zo'n beursgang. Wanneer de beslissing wordt genomen, valt volgens de woordvoerster niet te zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.