nieuws

FC Twente en Grolsch langer met elkaar door ondanks conflict over bierprijs

Bierbrouwerij Grolsch is ook de komende drie jaar stersponsor van FC Twente. De eredivisionist en de bierbrouwer verlengden gisteren het contract.
Opmerkelijk omdat de twee partijen voor de rechter nog een conflict uitvechten over de bierprijs die FC Twente moet betalen voor het bier, dat de club in het stadion schenkt. Volgens FC Twente is die prijs niet marktconform.

"Twee iconen uit de regio"

Volgens woordvoerster Helen ter Huurne staat de verlenging van het stersponsorschap los van dat conflict. "Op veel fronten werken wij ook heel goed samen en dat wij dit contract verlengen, zegt een heleboel." De zegsvrouw heeft er het volste vertrouwen in dat beide partijen eruit komen.
"FC Twente en Grolsch zijn twee iconen uit de regio. We hebben verschillende ideeën om elkaar te ondersteunen." Welke ideeën dat zijn, wil Ter Huurne niet zeggen.

FC Twente startte bodemprocedure

In de bodemprocedure heeft Grolsch nog tot 3 september de tijd om een schriftelijke zienswijze in te dienen als reactie op de zienswijze die FC Twente al eerder indiende, meldt een woordvoerder van de rechtbank in Almelo. Acht weken later volgt de uitspraak in het geschil.
De rechtbank in Almelo bepaalde eerder dat bierbrouwer Grolsch de prijs van het bier dat het aan FC Twente levert, niet hoeft aan te passen. FC Twente startte toen een bodemprocedure.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.