Azelo sceptisch over plannen COA voor azielzoekerscentrum

De buurtschap Azelo kijkt met argwaan naar de plannen van het COA om in het AZC in Azelo weer asielzoekers te bevestigen. Dat zegt de Stichting Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo.

Het COA wil de komende vijf jaar asielzoekers vestigen in het pand aan de Bornerbroeksestraat. "Maar wat gebeurt er na die vijf jaar", zegt Anette Jansen van de Stichting Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo, die de belangen van de omwonende vertegenwoordigt. "Wij vinden de plannen van De Zwanenhof meer toekomst hebben." Het bezinningscentrum wilde in het voormalig internaat een bezinningscentrum openen. Door die plannen gaan aan de Bornerbroeksestraat voorlopig een streep. 

Onbetrouwbaarheid COA

Secretaris Jansen van de Stichting Gemeenschapsbelangen (groot) Azelo geeft aan dat de inwoners van Azelo niets tegen asielzoekers hebben. De onbetrouwbaarheid van het COA is het probleem. "Bij het COA regeert de waan van de dag. Ze hebben aangegeven dat ze voor een periode van vijf jaar asielzoekers willen vestigen, maar dat kan over drie maanden wel weer anders zijn."

De stichting heeft volgende week vrijdag een gesprek met de gemeente. Toen de gemeente het bestuur op de hoogte stelde van de plannen van het COA heeft de stichting zo snel mogelijk alle omwonenden per brief en per mail geïnformeerd. "Wij weten op dit moment niet meer dan er in de pers is te lezen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
COA AZC Azelo Borne Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren