nieuws

Start up-barbecue koppelt ondernemers en investeerders in Enschede

In Enschede is deze week voor het eerst een 'start up-barbecue' gehouden. Tijdens die bijeenkomst maken potentiële investeerders op informele wijze kennis met talentvolle, startende ondernemers die behoefte hebben aan kapitaal.
De start up-barbecue is een initiatief van het internetbedrijf GoalGorilla en ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. Directeur Taco Potze van GoalGorilla heeft het idee opgedaan in Keulen. Jonge bedrijven, zogeheten start up's, hebben vaak moeite om voldoende startkapitaal te krijgen. Banken zijn huiverig omdat ze nog geen bewezen product of dienst kunnen overleggen. Zij zijn daardoor afhankelijk van particuliere investeerders en investeringsmaatschappijen.

Grote animo

Tijdens de start up-barbecue konden beide partijen op informele wijze met elkaar kennismaken. "Normaal gesproken zijn deze bijeenkomsten erg stijfjes met iedereen net in het pak. Nu hopen we dat het contact wat makkelijker gaat", aldus Potze in het radioprogramma PuntKomma. Met meer dan honderd aanwezigen was de animo groot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.