nieuws

Heracles-trainer Jan de Jonge: "Alle wedstrijden zijn cruciaal"

Ondanks de wankele positie van trainer Jan de Jonge ligt bij Heracles Almelo de focus vandaag en morgen volledig op de wedstrijd tegen Excelsior.
Toch lijkt winst in Rotterdam cruciaal voor het aanblijven van De Jonge. Zijn trainerschap in Almelo staat ter discussie na het uitblijven van resultaat en de uitspraken van voorzitter Jan Smit. Heracles staat laatste en wist de laatste acht wedstrijden in de eredivisie niet te winnen.

Cruciaal

"Elke wedstrijd is in mijn ogen cruciaal, dus deze ook", reageerde De Jonge vrijdag wat cynisch. "Het is duidelijk: we moeten resultaat halen. Er staat natuurlijk wel wat druk op." En dat weet ook de spelersgroep. "Het is voor ons zaak om goed met de druk om te gaan om uit deze situatie te ontsnappen. Gelukkig hebben we wel wat spelers die met deze druk om kunnen gaan", aldus Mark-Jan Fledderus. De aanvoerder wilde een dag voor de wedstrijd niet meer praten over de positie van de trainer.

Geen Tannane

Trainer Jan de Jonge moet sowieso zijn opstelling van vorige week (1-0 verlies tegen Cambuur) wijzigen. Oussama Tannane is geschorst na zijn rode kaart. De Jonge heeft in zijn selectie meerdere opties om Tannane te vervangen. Het duel is zaterdag vanaf 19.45 uur te volgen op Radio Oost.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.