nieuws

PEC Zwolle-trainer Ron Jans: "Niet zeuren, maar vol erop"

Amper drie dagen na de Europese uitwedstrijd tegen Sparta Praag staat voor PEC Zwolle al de volgende klus op het programma: NAC Breda uit. Het is voor PEC Zwolle zelfs al de vierde wedstrijd in elf dagen tijd. "Maar we gaan met een positief gevoel naar Breda", zegt trainer Ron Jans zaterdag. "Niet zeuren, maar vol erop."
De selectie is gistermiddag teruggekeerd uit Praag en heeft 's middag nog licht getraind. Zaterdagochtend was de afsluitende training. Jans: "Uitrusten en de boel een beetje oplappen. Dat is het voornaamste wat we doen in de aanloop naar NAC Breda. Verder moeten we vooral niet te moeilijk doen over het feit dat we op donderdag gespeeld hebben. We benaderen de wedstrijd gewoon als een normale competitiewedstrijd, waarin we onze uitstekende competitiestart kunnen herbevestigen."
Helemaal ongeschonden is PEC Zwolle niet uit de strijd met Sparta Praag gekomen: debutant Rick Dekker heeft een lichte hamstringblessure opgelopen. En het is nog maar de vraag of Ben Rienstra en Jody Lukoki gaan starten tegen NAC Breda; de twee deden zaterdag slechts een klein deel van de training mee, al zijn ze volgens Jans morgen wel inzetbaar. Verder kampt Ryan Thomas al langere tijd met wat heupklachten. Joost Broerse kan wel weer terugkeren in het elftal; de ervaren verdediger was in de Europa League geschorst.
Jans beseft dat NAC, dat pas twee punten pakte in de eerste drie duels, er alles aan zal doen om medekoploper PEC Zwolle het eerste puntenverlies van de competitie te bezorgen. "Ze gaan ons echt wel de duimschroeven aandraaien, maar dan moeten wij zorgen dat we de duim er weer uittrekken."

Het duel in Breda begint zondag om 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.