nieuws

Drie agenten mishandeld bij uitgaansgeweld in Hengelo, zes aanhoudingen

Bij meerdere opstootjes in de Hengelose binnenstad zijn vannacht drie agenten en een portier mishandeld. Er zijn zeker zes aanhoudingen verricht. Er was sprake van een onrustige horecanacht, aldus de politie.
De politie kreeg afgelopen nacht in Hengelo bijstand gekregen van agenten uit de Hof van Twente en Enschede in verband met opstootjes die her en der plaatsvonden in het centrum.
Tot drie uur 's nachts was het in Hengelo nog gezellig en druk in de binnenstad, daarna ging het mis. Twee mannen aan de Langestraat vielen drie vrouwen lastig. Gealarmeerde agenten spraken de mannen daarop aan, maar een 29-jarige Amsterdammer gedroeg zich recalcitrant en werd aangehouden. Ook tweede man, een 38-jarige Wierdenaar die zich ermee bemoeide, ging in de boeien. Beide mannen probeerden onder de aanhouding uit te komen door twee agenten te mishandelen. Na veel verzet kon het tweetal worden overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum.

Politeman naar het ziekenhuis

Iets na vieren werd een opstootje gemeld aan de Beekstraat, waar een portier was mishandeld. Agenten slaagden er met moeite in om de verdachte, een 27-jarige man uit Goor, aan te houden. De man verzette zich hevig en mishandelde hierbij een agent die voor behandeling het ziekenhuis moest. De 27-jarige werd overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum.
Terwijl agenten op de Beekstraat de gemoederen proberen te sussen, gooide een 17-jarige Hengeloër een vol blikje drinken naar agenten. Ook hij werd geboeid overgebracht naar het arrestantencentrum. Bij fouillering werd een mes aangetroffen, dat in beslag is genomen. Ook een 21-jarige Hengeloër werd aangehouden. Hij probeerde een agent te slaan, nadat hem was opgedragen weg te gaan. Tevens is een 30-jarige man aangehouden omdat hij dusdanig onder invloed van drank verkeerde dat hij iedereen beledigde. Hij is ter ontnuchtering en verhoor ingesloten.
Op de Pastoriestraat werd een 31-jarige Duitser aangehouden en ter ontnuchtering ingeslote. Hij sloeg wild om zich heen nadat hij wakker werd gemaakt omdat hij midden op het terras lag te slapen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.