PEC Zwolle lijdt eerste nederlaag van het seizoen bij NAC Breda

PEC Zwolle heeft vanmiddag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Breda was NAC met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Ron Jans.
De eerste grote kans was voor PEC Zwolle. Necid kon geheel vrijstaand inkoppen, maar de bal ging naast. Daarna nam NAC de regie over en kreeg het ook enkele kansen. Boer redde goed op een kopbal van Perica. Kort daarna schoot Boateng hard voorlangs en raakte Ssewankambo de lat boven Boer. Perica bleef de gevaarlijkste man. Eerst kopte hij nog over, maar even later schoot hij raak. Op aangeven van Boateng ging de bal hard binnen. Kort voor rust waren er nog kansen voor Nijland en Sainsbury namens Zwolle, maar zij vonden het doel niet en dus was de ruststand 1-0.
Kort na rust werd het gelijk. Nijland vond Necid en die schoot zijn eerste treffer voor Zwolle binnen. Even later was Drost dicht bij de voorsprong voor NAC, maar Ten Rouwelaar stopte zijn schot. Aan de andere kant was het wel raak. Falkenburg mocht aanleggen vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Van Polen, en faalde niet; 2-1. PEC Zwolle ging daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar ontbeerde de kracht om echte kansen te creëren. Sterker nog, het werd nog 3-1 voor NAC. Invaller Hooi schoot hard en hoog binnen en besliste daarmee het duel. Necid was nog dicht bij de aansluitingstreffer met een hard schot, maar Ten Rouwelaar bracht redding. Het duel was even later afgelopen en eindigde dus in 3-1.

NAC Breda - PEC Zwolle 3-1

1-0 Perica (37)
1-1 Necid (50)
2-1 Falkenburg (66/strafschop)