Doelpuntloos gelijkspel tussen FC Twente en Feyenoord

FC Twente heeft vandaag geen passende reactie kunnen geven op de uitschakeling in de Europa League van afgelopen donderdag. Tegen Feyenoord speelden de Tukkers ver onder de maat en mochten van geluk spreken dat de bezoekers dat niet afstraften, 0-0.
In de eerste minuten van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. De bezoekers lieten het eerst van zich spreken via Boëtius en Te Vrede maar die hadden het vizier nog niet op scherp. Aan de andere kant probeerde Ziyech het van afstand maar hij vond Mulder op zijn weg. Na een half uur werd de bal op de Twentse stip gelegd door Liesveld nadat Boëtius was neergelegd door Martina. Te Vrede vergat vervolgens Feyenoord op voorsprong te schieten want Marsman stopte de strafschop.
Na rust kwam de thuisploeg wat beter in het spel en kwamen er ook kansen. Eerst werd een knap afstandsschot gekeerd door Mulder en even later hielp Ebecilio een open kans om zeep. Voor Feyenoord was Te Vrede twee keer dichtbij het openingsdoelpunt. Beide ploegen probeerde vervolgens het een en ander te forceren om zo de winst uit het vuur te slepen maar slaagden daar niet in. En zo eindigde een matige wedstrijd zoals het begon, 0-0.

FC Twente - Feyenoord 0-0

Arbiter: Liesveld
Geel: Martina, Ebecilio, Van Beek
Bijzonderheid: Te Vrede mist strafschop (34)
FC Twente: Marsman, Martina, Lachman (Breukers/46), Bengtsson, Koppers, Ebecilio, Ziyech, Mokotjo, Kusk (Ould-Chikh/79), Castaignos, Mokhtar (Eghan/69).
Feyenoord: Mulder, Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Nelom, Clasie (Karsdorp/90), Immers (Toornstra/46), Vilhena, Schaken (Manu/72), Te Vrede, Boëtius.