nieuws

Regionale omroepen in actie voor de Voedselbank

De regionale omroepen zamelen in december samen met hun luisteraars, kijkers en bezoekers van de websites zo veel mogelijk levensmiddelen in voor de Voedselbank.
In de aanloop naar de kerstperiode wordt van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december de actie 'Samen voor de Voedselbank' gehouden. De actie is een vervolg op eerdere kerstacties in 2013 van Omroep West en RTV Noord. Hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West zegt vorig jaar december in 9 dagen tijd ruim 20.000 cadeaus te hebben ingezameld voor mensen die in Zuid-Holland onder de armoedegrens leven.

"Eén en één was al snel twee"

RTV Noord meldt eveneens dat vorig jaar groot enthousiasme bestond onder Groningers die levensmiddelen voor de Voedselbank inleverden. Veenstra: ,,Eén en één was al snel twee en zo is deze landelijke actie ontstaan.''
Aan de actie doen ook RTV N-H, RTV Utrecht, Omroep Fryslan, Omroep Flevoland, RTV Rijnmond, Omroep Brabant, Omroep Gelderland, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Zeeland en L1 mee. De omroepen vullen de actie zelf regionaal in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.