nieuws

Gemeente Kampen bij debat over steunmaatregelen tuinders door Russische boycot

De gemeente Kampen wil dat de politiek in Den Haag passende steunmaatregelen treft voor de tuinders in de Koekoekspolder. Morgen is de economiewethouder van Kampen bij het debat in Den Haag over eventuele steun aan de tuinders door de Russische boycot.
Vorige week had wethouder Geert Meijering de Tweede Kamerleden al een mailtje gestuurd met de argumenten waarom de tuinders in de Koekoekspolder gecompenseerd moeten worden. Zo schreef de wethouder dat veel bedrijven in de Koekoekspolders al onder kostprijs hun groenten en fruit moeten leveren. Ook liet hij 'Den Haag' weten dat de compensatie na de EHEC-bacterie te kort schoot. Volgens de gemeente Kampen is de compensatieregeling van 125 miljoen euro uit Brussel een druppel op de gloeiende plaat.

Contacten aanwenden in Den Haag en Brussel

Wethouder Meijering van Kampen: "We blijven onze tuinders steunen. Daar waar mogelijk wenden we onze contacten in Den Haag en Brussel aan om aandacht te vragen voor passende steunmaatregelen voor de tuinbouwsector en aanverwante sectoren."
Al eerder hebben de gemeenten Kampen en Noordoostpolder een dringend beroep gedaan op het kabinet en het Europees Parlement om steunmaatregelen te treffen voor tuinders die getroffen worden door de Russische boycot op landbouwproducten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.