Start Stadsfestival en Beeldbuisfestival in Zwolle

Het Zwolse Stadsfestival en het internationale Beeldbuis Festival slaan dit jaar voor de tweede keer de handen ineen. Het publiek van het jaarlijkse muziek-, dans- en theaterfestival sluit goed aan bij het publiek van het Beeldbuis Festival, waar tal van jonge kunstenaars hun audiovisuele producties tentoonstellen.

Vorig jaar was de culturele combinatie goed voor ruim 30.000 bezoekers. Voor artiesten en kunstenaars is het zaak om op het Zwolse evenement aanwezig te zijn. In een tijd van afnemende subsidies is het optreden voor een groot publiek belangrijk voor de naamsbekendheid en daarmee ook voor de inkomsten.

Begin van de opbouw

Vandaag is de organisatie begonnen met de opbouw. Het Stadsfestival speelt zich af op drie grote locaties in en rond de stadsgracht van Zwolle. Liefhebbers van de videokunst kunnen vanaf morgen terecht in het Celecentrum en Museum de Fundatie.

Daarnaast zal een aantal grote projecten in de buitenlucht gehouden worden. Eén daarvan is de projectie van videokunst op de Zwolse Peperbus. Jaarlijks hoogtepunt van het Stadsfestival is het Thorbeckegrachtconcert, met dit keer een optreden van Guido's Orchestra uit Limburg. Beide festivals zijn vanaf morgen toegankelijk voor publiek en duren tot en met zondag 7 september.

Deel dit artikel:

Reageren