Veel vrijwilligers willen aardappels rooien voor de voedselbank

Ruim tachtig vrijwilligers hebben zich gemeld om aanstaande zaterdag in Goor aardappels te gaan rooien voor de voedselbank. Dat is volgens de organisatie 'Voor en Door Goor' die de aardappels heeft gepoot boven verwachting.

Er zijn ongeveer dertig vrijwilligers nodig. De meeste mensen die zich hebben opgegeven zijn vrijwilligers en cliënten van de voedselbank in Twente.

De aardappels zijn verbouwd op een stuk grond waar voorheen de gemeentewerf van Goor was gevestigd. De verwachte opbrengst was tienduizend kilo. Maar de organisatie denkt dat dit niet wordt gehaald. Dit komt door een ziekte in de aardappelen, maar door de vele regen van de afgelopen maand zijn aardappelen gaan rotten.

De gerooide aardappelen gaan naar het pand van de voedselbank in Hengelo. Vanuit daar worden ze verdeeld over de andere vestingen in Twente.

'Voor en Door Goor' heeft een sponsor gevonden die het vervoer regelt om de vrijwilligers naar het aardappelveld te brengen. Ook de broodjes en de koffie worden door een sponsor betaald.

Meer over dit onderwerp:
voedselbank Goor vrijwilligers aardappels Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren