nieuws

Welman: geen signalen financiële problemen Stichting Leergeld Enschede

Welman heeft geen signalen opgevangen van financiële problemen bij Stichting Leergeld Enschede
Welman heeft geen signalen opgevangen van financiële problemen bij Stichting Leergeld Enschede
"Ik heb geen signalen van het bestuur van stichting Leergeld dat er financiële problemen zijn voor het jaar 2014. De subsidie voor 2015 maakt deel uit van het armoedebeleid waar de gemeenteraad nog over moet debatteren." Dat antwoordt wethouder Welman van Enschede op vragen van SP-raadslid Futselaar over de financiën van stichting Leergeld.
De stichting komt minima tegemoet in de kosten voor schoolreisjes en lidmaatschap van sportverenigingen voor hun kinderen. Futselaar heeft vernomen dat de stichting Leergeld geen geld meer heeft en dat er nog onbetaalde rekeningen van het afgelopen schooljaar liggen. De stichting zou daarnaast ouders geen bijdrage voor volgend jaar kunnen toezeggen, omdat ze nog niet weet hoeveel subsidie ze van de gemeente krijgt.

"Geen budget om het recht te zetten"

Wethouder Welman zegt dat de geldnood van de stichting voor dit jaar hem niet bekend was. Hij vraagt dat nog eens na bij de stichting. "Als er een tekort is, heb ik geen budget om dat recht te zetten", aldus Welman, "en kijk ik toch naar u als raad".

Armoedebeleid in najaar in gemeenteraad

Het armoedebeleid, en daarmee de bijdrage voor stichting Leergeld voor volgend jaar, komt in het najaar in de gemeenteraad aan de orde. Welman zou aan de stichting wel een mondelinge toezegging voor een bijdrage hebben gedaan. Dat spreekt de wethouder tegen: "ik heb gezegd dat het mijn voorkeur heeft ermee door te gaan, onder goedkeuring van de raad."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.