nieuws

Kamerlid Eddy van Hijum voorgedragen als lijsttrekker CDA Overijssel

De beoogde nieuwe lijsttrekker van het CDA Overijssel
De beoogde nieuwe lijsttrekker van het CDA Overijssel
Tweede Kamerlid Eddy van Hijum uit Laag Zuthem is voorgedragen als nieuwe lijsttrekker van het CDA-Overijssel voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015.
Het Algemeen Bestuur van CDA Overijssel heeft dit gisteravond besloten. Op 20 november beslissen de leden definitief over de voordracht tijdens een Algemene Ledenvergadering.
"Met de keuze voor Eddy van Hijum kiest CDA Overijssel voor een zeer ervaren en herkenbaar politicus, die heeft bewezen oog te hebben voor de belangen van de regio. We zijn dan ook zeer blij dat Eddy de lijsttrekker wil zijn", verklaart provinciaal voorzitter Hein Pieper de keuze voor Van Hijum.

"Ik beschouw het als voorrecht"

Eddy van Hijum zit sinds 2 september 2003 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor het CDA in Zwolle. In een eerste reactie laat Eddy van Hijum weten "enorm veel zin" te hebben in de nieuwe uitdaging. "Ik beschouw het als een voorrecht om me in te mogen zetten voor onze prachtige provincie en ben dankbaar voor het vertrouwen van het Algemeen Bestuur."
Fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer Sybrand Buma laat in een reactie weten dat hij Van Hijum en het CDA Overijssel feliciteert met de voordracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.