nieuws

Burgemeester Hengelo wil maatregelen tegen uitgaansgeweld

Burgemeester Schelberg
Burgemeester Schelberg
De maat is vol voor burgemeester Schelberg van Hengelo. Hij wil dat paal en perk gesteld wordt aan het uitgaansgeweld in de binnenstad van Hengelo. Een mogelijke maatregel is een aanpassing van de sluitingstijden, meldt TC Tubantia.
Afgelopen weekend ging het mis in het centrum van Hengelo, en niet voor het eerst. Zes aanhoudingen en drie agenten en een portier die werden mishandeld. 
Burgemeester Schelberg zegt in de krant dat het zo niet langer kan. "Er zijn te veel ordeverstoringen. Dat vraagt veel te veel politie-inzet. Om de ongeregeldheden een halt toe te roepen, wil de burgemeester optrekken met de horeca in de stad.
Eén van de maatregelen die worden overwogen is het aanpassen van de sluitingstijden. Volgens Schelberg is uit eerder onderzoek gebleken dat de incidenten vooral plaatsvinden tussen vier en zes uur 's morgens. Dat zou mogelijk voorkomen kunnen worden door de sluitingstijden van de horeca te vervroegen. Of dat ook echt gaat gebeuren kan Schelberg nog niet zeggen. "Het is één van de instrumenten die we hebben."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.