Rick Brink treedt als goodwill ambassadeur toe tot de Nederlandse Vereniging voor Verenigde Naties

Rick Brink uit Hardenberg is toegetreden tot het selecte gezelschap van ambassadeurs van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN). Brink gaat zich als goodwill ambassadeur inzetten voor de ontwikkelingsdoelen Inclusie en Diversiteit.

Het NVVN netwerk van goodwill ambassadeurs is een groeiende groep van bekende, bijzondere en getalenteerde Nederlanders met een diverse achtergrond en diversiteit aan werksoorten. Zij hebben allemaal hun eigen platform en verschillende doelgroepen.

Brink weet zich als goodwill ambassadeur van de NVVN in gezelschap van onder andere YouTube-er en influencer Nikkie Tutorials, zangeres Glennis Grace, cabaretier en muzikant Herman van Veen, actrice Tanja Jess, hoogleraar prof. dr. Jan Rotmans, Miss Universe Nederland Sharon Pieksma, de Brabantse commissaris van de Koning Ina Adema, hoogleraar prof dr. Leo Lucassen, chef kok Roy Kramer en sociaal ondernemer Ben Lachhab.

In 2019 won Brink een baan als minister van Gehandicaptenzaken bij de KRO-NCRV. In die functie was hij belangenbehartiger voor circa twee miljoen Nederlanders met een beperking. Deze ervaring komt hem nu goed van pas in zijn werk als ondernemer en adviseur van overheden en organisaties bij inclusievraagstukken.

Vanuit zijn kantoor in Zwolle zet hij zich in om regels die overheden stellen beter te laten aansluiten op de belevingswereld van mensen met een beperking.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
VECHTDAL HARDENBERG
Deel dit artikel: