nieuws

Meer blauw op straat moet gevoel van onveiligheid in Dalfsen wegnemen

Nota veiligheid in Dalfsen
Nota veiligheid in Dalfsen
De politie in Dalfsen moet hardrijders aanpakken, alcohol- en drugsoverlast tegengaan en iets doen aan het toenemend aantal woninginbraken. In de praktijk betekent dat de wens om meer blauw op straat en die wordt vervuld.
Volgens de politiek is er ook een groot probleem met hondenpoep maar dat wil de politie niet aanpakken en ook burgemeester Han Noten vindt dat dit niet in het rijtje over veiligheid thuis hoort.

Gevoelens van onveiligheid

De politiek baseert zich bij het bepalen van de prioriteiten op onderzoek waaruit blijkt dat veel Dalfsenaren zich onveilig voelen. Volgens burgemeester Noten is er aan die subjectieve onveiligheidsgevoelens weinig te doen, te meer omdat de cijfers die toename niet bevestigen.
De burgemeester en met hem de gemeenteraadsleden verwachten veel van de vijf nieuwe wijkagenten die in de gemeente komen. Voor iedere vijfduizend inwoners in de gemeente krijgt Dalfsen een wijkagent. Met het meer blauw op straat verwachten de politici het gevoel van toenemende onveiligheid onder de bewoners en toename van overlast toch een halt toe te kunnen roepen.

Politie ook ingezet voor noodhulp
In de gemeente Dalfsen en Ommen worden nu alle medewerkers van de politie die op dat moment in actieve dienst zijn ingezet voor noodhulp. Noten: "Iedereen die werkt, werkt ook voor de noodhulp. Het lijkt op de aanpak van de brandweer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.