nieuws

Ontruiming cafetaria bij station De Riet in Almelo begint met brandmelding

Het begin van de ontruiming van cafetaria 'Frans van 't Spoor' bij station Almelo De Riet is vanmorgen niet goed verlopen. De ontruiming wordt gedaan omdat de eigenaar een huurachterstand heeft.
Er was vergeten de beveiliging uit te schakelen. Als beveiligingsmaatregel kwam het pand vol rook te staan, waardoor een brandmelder afging en de brandweer werd ingeschakeld. De brandweer is ter plekke gegaan, maar hoefde verder niet in actie te komen, er was geen brand. De cafetaria was gevestigd in het oude stationsgebouw.

Faillissement

Eigenaar Douwe Damhuis is kapot van de hele situatie. Hij heeft het faillissement aangevraagd en dat wordt woensdag uitgesproken. Oorzaak van de problemen is volgens hem een conflict met de Sligro. Het had volgens Damhuis nooit zover hoeven komen. Hij heeft het personeel ingelicht en iedereen heeft nog gewoon salaris gehad.
Damhuis is de schoonzoon van oprichter Frans van Oorschot, naar wie de cafetaria ook was genoemd. Vorig jaar werd de cafetaria nog uitgebreid, omdat het zo goed liep vanwege thuisbezorgingen. Het pand is eigendom van NS Stations, die zo snel mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe huurder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.