nieuws

Hoofdprijs

Berlijn
Berlijn
Ken je alle 80's hits? Doe dan mee met onze 'Toontje hoger, toontje lager-quiz' en maak kans op de hoofdprijs: een 4-daagse stedentrip naar Berlijn voor 2 personen! Meld je aan voor deelname aan de quiz via 80@rtvoost.nl of bel zodra je de quiztune hoort.

Berlin ist Wunderbar!

De hoofdstad van Duitsland heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de 20e eeuw. Hevig gebombardeerd aan het einde van WOII, verdeeld in Oost en West en wederopgebouwd tot een stad met vele contrasten. De beroemde Berlijnse muur, die in de jaren 80 viel, is nog voor een deel zichtbaar en haar bekendste controlepost Checkpoint Charlie is gereconstrueerd op de oorspronkelijke plaats. Andere bezienswaardigheden zijn de Brandenburger Tor, de Berliner Dom, Reichstag en de 365 meter hoge Fernsehturm. Winkelen kun je uitstekend in de stad in de vele winkelstraten, winkelcentra en galerijen. Ook het nachtleven heeft veel te bieden.

4-Daagse stedentrip

Jullie vertrekken per trein naar Berlijn. In Berlijn overnacht je in het prachtige centraal gelegen 4-sterrenhotel H10 Berlin Kurfürstendamm in het hart van Berlijn. Uiteraard is het ontbijt inbegrepen en gedurende jullie verblijf krijg je natuurlijk ook een openbaar vervoer pas waarmee je op je gemak Berlijn kunt verkennen.
Berlijn is een ideale stad om per fiets te ontdekken. In een fietstour van 3,5 uur onder leiding van een Nederlandse gids zie je de leukste plekjes van de stad. En om helemaal in de sfeer van de jaren 80 te komen ga je op Trabi-safari, een 1 uur durende tocht door het voormalig Oost-Berlijn met een echte Trabant.
Uit alle quizdeelnemers worden zondagmiddag 28 september 2 kandidaten geloot die tegen elkaar mogen strijden in de finale en kans maken op de hoofdprijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.