nieuws

Taxibuschauffeurs fietsen op e-bike in Twente

Heen met een taxibus vol kinderen, terug op de e-bike. Drie taxibuschauffeurs van Connexxion in Enschede doen sinds dinsdag mee aan een pilot om te besparen op onnodige kilometers.
Er worden heel wat kilometers gereden met een lege bus en dat is zonde. Daarom is er nagedacht over een oplossing en die is gevonden in de vorm van de e-bike!

Besparing

Deze elektrische fiets wordt meegenomen op een fietsdrager achterop de taxi. Wanneer de kinderen op school afgezet zijn, pakt de chauffeur de fiets om naar huis te gaan. Wanneer het weer tijd is om de kinderen op te halen, fietsen de chauffeurs terug naar hun taxi. Op deze manier besparen drie chauffeurs zo'n 160 kilometer per week. 

Voorbereid op de herfst

Ceciel Platenkamp uit Borne is één van de drie chauffeurs die meewerkt. Het bevalt haar goed, door het fietsen krijgt ze meteen meer lichaamsbeweging. Volgens haar zijn de chauffeurs goed voorbereid voor de komende herfst; ze hebben regenkleding gekregen zodat als het regent, hagelt of sneeuwt, ze droog blijven.

Heel Nederland

Hoeveel geld er precies bespaard kan worden is nog niet duidelijk. De pilot is volgens een woordvoerder van Connexxion geslaagd wanneer de chauffeurs enthousiast blijven. En dan wordt dit systeem in heel Nederland toegepast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.