nieuws

Kabinet gaat in overleg met Vitens in Zwolle over bescherming drinkwaterbronnen

Vitens Zwolle
Vitens Zwolle
Het kabinet gaat praten met drinkwaterbedrijf Vitens in Zwolle over de kwaliteit van het drinkwater. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken zei dat dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
PvdA riep Dijksma ter verantwoording over de zorgen van waterbedrijf Vitens over de winning van schoon drinkwater. Directievoorzitter Lieve Declercq van Vitens maakt zich zorgen over de bescherming van drinkwaterbronnen. De bodem is volgens haar de afgelopen jaren aangetast door industriële vervuiling, geneesmiddelen en overbemesting en 'vogelvrij' geworden door tal van graaf- en booractiviteiten.
Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu) zegt zich geen zorgen te maken. Volgens haar is het drinkwater in ons land schoon en veilig en is het dat ook nog over 30 jaar, wordt het water goed beschermd en loopt het grondwater geen gevaar door boringen.
Dijksma sprak in de Kamer tegen dat de bodem 'vogelvrij' is. Ook wees ze erop dat het kabinet onder leiding van Schultz kijkt naar alle bewegingen onder de grond en aan een structuurvisie daarover werkt. Volgens Dijksma is een overleg met drinkwaterbedrijven wel nuttig om de zorgen over individuele drinkwaterbronnen te bespreken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.