Nieuws

Spoor van vernielingen in volkstuinencomplex Zwolle na bezoek van vandalen

In maar liefst tachtig volkstuinen van de volkstuinvereniging Aa-tuinen in Zwolle zijn in de nacht van 17 op 18 mei vernielingen aangericht. Schuurdeuren en hekken zijn gesloopt, ramen van kassen ingeslagen en beklad, planten vertrapt en uit de grond getrokken, het was na die nacht een ravage.
Voor de tuinders een flinke tegenslag en bij een van de tuinders gingen de vandalen wel heel ver. Daar werd het gewas en de tuinaarde met terpentine overgoten. Door deze moedwillige daad ging het gewas dood en moest de vergiftigde grond volledig worden afgegraven.
Vernielingen volkstuinencomplex Zwolle
Vernielingen volkstuinencomplex Zwolle © Onder de Loep
Het zijn helaas niet de enige vernielingen de afgelopen weken in de wijk. Eind april, tussen 28 en 30 april, werden ook al fitnesstoestellen van een beweegtuin bij het wijkcentrum vernield.
Tekst gaat verder onder de video
Na de vernielingen van de fitnesstoestellen en de vernielingen in de volkstuinen gebeurde er nog iets in Holtenbroek. In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 mei waren meerdere auto’s in de wijk het mikpunt van vernielingen. Er werden autospiegels vernield.

Verband tussen de vernielingen?

Hoewel het niet zeker is dat deze zaken met elkaar te maken hebben, is het wel opvallend dat in een wijk, binnen korte tijd meerdere vernielingen zijn gepleegd.
Wie heeft informatie over deze vernielingen? Wie weet of deze vernielingen met elkaar te maken hebben?

Tips

- Bel de tiplijn 0800 – 6070 (gratis nummer)
- Stuur Politie Zwolle een pb op facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Anoniem tippen kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of digitaal via deze link
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.