Oplichter probeert in Vechtdal te ruilen zonder bon, maar winkeliers hebben 'm door

Een man met een kaal hoofd is eind april in Hardenberg en Ommen dankzij de winkeliersapp een bekende verschijning geworden bij de plaatselijke middenstand. De ondernemers waarschuwen elkaar voor de man, omdat hij zich voordoet als een verontwaardigde klant en de winkeliers probeert op te lichten. Op een hondsbrutale manier.

De oplichter komt in beeld bij Medikamente Die Grenze in Hardenberg waar hij op slinkse wijze gratis aan multivitaminen probeert te komen.

Dan verlegt hij zijn 'werkterrein' naar Ommen waar hij bij een drogist eerst voedingssupplementen uit het schap pakt en dan naar een medewerker loopt met een verzonnen verhaal. Zijn zieke vrouw zou de toevoegingen niet meer nodig hebben en hij komt de supplementen weer terugbrengen. Een bonnetje heeft hij niet meer. Logisch, want hij is niet eens langs de kassa geweest.

Heeft u een bonnetje?

Even later duikt hij op bij een biologische winkel. Daar volgt een variatie op het thema 'ruilen zonder bon'. Hij pakt een blik kokosolie en levert die even later in om te retourneren. Met een andere medewerker zou zijn afgesproken dat hij kon ruilen zonder bon. Gelukkig trappen ze ook hier niet in de ordinaire oplichting en krijgt de kale man nul op het rekest.

Tips

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)

- Stuur de politie Hardenberg of Ommen een privébericht op Facebook

- Gebruik het tipformulier

- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OMMEN HARDENBERG ONDER DE LOEP 112 NIEUWS
Deel dit artikel: